Pučko otvoreno učilište Daruvar
ONLINE KUPNJA ULAZNICA
EUROPA CINEMAS / MEDIA
Europe Cinemas
POLITIKA PRIVATNOSTI
Politika privatnosti
POU DARUVAR
Početna
O nama
Kino dvorana
Kino program
Obrazovanje
Kultura
Kontakt
Dokumenti
Amatersko kazalište Daruvar
O nama
Preporučeni linkovi
www.daruvar.hr
KUD Kamen Sirač
Teatar.hr
HRVATSKA ZAJEDNICA PUČKIH OTVORENIH UČILIŠTA
 Vacom računala
Daruvarski portfolio
 Krugoval Garešnica
Radio Daruvar
Facebook


Advertisement

O nama Ispis E-mail
POU Daruvar

Pučko otvoreno učilište Daruvar je kulturno-obrazovna ustanova kojoj je osnivač grad Daruvar, i punopravna je članica Hrvatske zajednice pučkih i otvorenih učilišta sa sjedištem u Zagrebu.

Svojom širokom lepezom djelatnosti posljednjih godina POU Daruvar postalo je prepoznatljivo središte kulturnih i obrazovnih sadržaja na širem području županije Bjelovarsko- Bilogorske, a njegovim programima služe se i korisnici iz susjednih županija.

Osnovne djelatnosti Učilišta su kultura i obrazovanje.

Na kulturnom području Učilište organizira mnogobrojne glazbeno-scenske manifestacije: kazališne predstave, koncerte, kino predstave, prigodne akademije, amaterske festivale, izložbe i sl.

Pučko otvoreno učilište Daruvar  svu nastavu održava u prostorima dviju učionica u sklopu Gradske sportske dvorane, te informatičkom učionicom Gimnazije Daruvar.

 Također, za potrebe većih seminara ili skupova ima polivalentnu kino-dvoranu, najmodernije uređenu sa 286 sjedala , digitalnim projektorom Barco DP2K - 15C kao i DOLBY digitalno ozvučenje.

Image


U obrazovnom području Učilište nudi razne obrazovne programe, od škole stranih jezika, informatičke škole do ostalih oblika stručnog osposobljavanja i usavršavanja kao i hobi programe.


Naša ustanova osnovana je 1961.godine kao Narodno sveučilište te je tijekom vremena mijenjala svoje ustrojbene oblike i sadržaje: u sastavu sveučilišta bili su auto-škola, Radio-Daruvar, knjižnica te u dva navrata glazbena škola.

Od 1999. godine, sukladno zakonskim odredbama te odlukama osnivača, naša ustanova djeluje pod nazivom Pučko otvoreno učilište, na čijem je čelu ravnatelj.

Pored navedenih osnovnih djelatnosti POU skrbi i o razvitku kulturnog amaterizma u gradu Daruvaru (Gradska limena glazba, mažoretkinje, folklor, plesne, dramske i dr. sekcije).

Ustanova se manjim dijelom financira iz dotacija proračuna, a većim dijelom ostvaruje prihod pružanjem svojih usluga na tržištu.

 

SURADNJA

 Učilište u okviru redovne djelatnosti surađuje sa srodnim ustanovama i ostalim strateškim partnerima, putem Hrvatske zajednice POU, suradnjom sa Zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom gospodarstva, Obrtničkom komorom te raznim Udrugama i ustanovama.  Pored toga, Učilište sudjeluje u:

Ljetnim andragoškim akademijama

Sajmovima poslova Zavoda za zapošljavanje

Sajmovima poduzetništva

Projektu CARDS 2004

Članica je EUROPE CINEMA-europske fondacije za support europske kinematografije (uz kina Movieplex, Cinestar, Rijeka, Osijek i Dubrovnik )

 

Projekti kroz fond IPA

          Kroz ovaj fond POU Daruvar je  dvostruki partner;  aplikantima POU Križevci i POU Novska. I to:

 1. Projekt „ Mreža informatičkih škola za obrazovanje odraslih" 

OPĆI CILJ PROJEKTA: Povećati uključenost teže zapošljivih odraslih osoba u programe dodatnog

ICT obrazovanja u ruralnim i semiurbanim sredinama. (ICT- Informatičkih i komunikacijskih tehnologija)

2. Projekt „ Biram znanje – znanjem biram “

Pučka otvorena učilišta Daruvara i Novske zajednički sudjeluju u europskom projektu Regionalne mreže lokalnih ustanova pod nazivom Biram znanje – znanjem biram. Riječ je o osposobljavanju nezaposlenih osoba za deficitarna zanimanja građevinske struke – parketara, montera suhe gradnje i keramičara. Programi su verificirani i upisuju se u radnu knjižicu, a za polaznike koji trebaju biti evidentirani na Zavodu za zapošljavanje i imati završenu barem osnovnu školu, tečaj je besplatan.

Ravnatelj:
Nedjeljko Pajtak
 

Ovaj tjedan u kinu

 

Od 25. 9. do 27. 9.

 

Od 24. 9. do 27. 9.

 

Uskoro u kinu

 

Od 1. 10. do 4. 10.

 

Od 2. 10. do 4. 10.

 

Od 9. 10. do 11. 10.

 

Od 8. 10. do 11. 10.Copyright by www.pou-daruvar.hr • 2008. • Izrada: Studio Cinema Daruvar