KAZALIŠTE: Boksačko srce

KAZALIŠTE: Boksačko srce

Melodrama‏

SRI. 22. 12.

20:00

Opširnije o predstavi:

Pretprodaja ulaznica u upravi POU Daruvar.
 
Obavezna EU Covid potvrda!
 
Cijena ulaznice 50 kuna
Cijena za umirovljenike 40 kuna
 
   Iza naslova “Boksačko srce” nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.
   Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad i jedan star, jedan na početku, drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje kao što iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života.
   Pravi kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjelog, bivšeg boksača dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Paško Vukasović.
   Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u Boksačkom srcu donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu.
   ‘Je li život borba?’, ‘Kada i kako se treba braniti?’, ‘Treba li, kako i kada napadati?’, ‘Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?’… Sva ta pitanja uz poneke odgovore, nudeći optimizam, Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu u “Boksačkom srcu”.
 
Uloge: Marko Torjanac, Paško Vukasović
Režija: Marko Torjanac
Tekst: Lutz Hübner
Prijevod: Jan Torjanac
Scenografija: Marko Torjanac
Završna slika: Nikola Plečko (Nik Titanik)
Kostimografija: Đurđa Janeš
Glazba: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla: Marko Torjanac
Oblikovanje zvuka: Damir Rončević
Dizajn: Tomislav Veltruski
Video: Hrvoje Felbar
Fotografija: Ivan Buvinić
Šminka: Danijela Pavlek
Tehničko vodstvo: Damir Rončević
Garderoba i rekvizita: Ivana Ravlić, Edina Ferenčić
Organizacija: Ružica Karmelić
Odnosi s javnošću: Renata Kapicl
Izvršna produkcija: Ana Vidović
Produkcija: Teatar Rugantino i Kazalište Planet Art
Medijski pokrovitelji: Večernji list, Scena
Skip to content