KAZALIŠTE: Muškarci.hr

KAZALIŠTE: Muškarci.hr

ČET. 27. 04.

20:00

Opširnije o filmu:

   Potaknuti predstavom “5zena.com”, a pozivajući se na Zakon o ravnopravnosti spolova članak 16, stavak 2. (Zabranjeno je javno prikazivanje i predstavljanje muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način) smatramo svojom obavezom istupiti javno.
   Izražavamo svoje čuđenje da mediji, rukovodeći se istim Zakonom članak 16. stavak 1, nisu smatrali svojom obavezom tijekom već tri godine zaštiti nas od objeda kojima obiluje gore navedena ženska predstava koje naziv više nećemo spominjati jer joj ne želimo raditi reklamu. Nastup pet žena očit je primjer uznemiravanja s ciljem povrede muškog dostojanstva, poniženja i vrijeđanja te stvaranja neugode kod muškaraca u okvirima uže i šire društvene zajednice, a bojimo se i globalno. Ta predstava obiluje neistinama koje imaju jedino za cilj prikazati muškarce u negativnom smislu. Zato smo nas četvorica odlučili predstavom reći pravu istinu o ženama, ali prije svega o nama samima, jer nam nije strano biti samokritičnima, i to: realno, logično, objektivno i argumentirano.
   Svojim dolaskom na našu predstavu, bez obzira kojeg ste spola, pokazat ćete da zagovarate ravnopravnost spolova i razumijete i uvažavate razlike između muškaraca i žena koje naše živote čine dinamičnim i lijepim.
Nama muškarcima kod žena je važna samo jedna stvar… ljubav.
 
Teatroman i Satiričko kazalište Kerempuh
Muškarci.hr
Producent: Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Mario Kovač
Kostimografkinja: Doris Kristić
Autor glazbe: Tomislav Babić
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola
Igraju: Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić ili Andrej Dojkić, Amar Bukvić ili Živko Anočić
Trajanje predstave: 105 minuta (stanke nema)

27. 4. 2023. u 20:00 u kinodvorani “30. svibnja”!
Cijena karte: 7 Eura
Cijena za umirovljenike i invalide: 5 Eura

Pretprodaja ulaznica u upravi POU Daruvar!

Skip to content