Kralj lavova (1994)

Kralj lavova (1994)

Avantura, animirani‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ 1h 28min ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ Nema dobnog ograničenja

SRI. 02. 08.

21:00

Opširnije o filmu:

Ljetna pozornica Društveno-kulturnog centra Daruvar!
ULAZ BESPLATAN!

   Najpoznatiji Disneyev animirani mjuzikl donosi priču o odrastanju i prihvaćanju sudbine, u ovom slučaju kraljevske. “Kralj lavova” posudio je dramske elemente iz klasične mitologije, afričkih narodnih priča, pa čak i Hamleta, te zajedno sa zadivljujućim vizualnim i glazbenim iskustvom Eltona Johna, Tima Ricea i najvećeg filmskog skladatelja današnjice, Hansa Zimmera, stvorio prelijepi filmski doživljaj za sve generacije.
   Bezbrižno djetinjstvo princa Simbe, sina moćnog kralja Mufase, naglo je prekinuto kada mu ujak Scar ubije oca, a Simbu proglasi odgovornim i protjera ga iz kraljevstva. U progonstvu se lavić sprijatelji s bradavičastom svinjom Pumbom i merkatom Timonom, s kojima provodi dane i od kojih uči. No približava se dan njegove punoljetnosti i Simbu posjeti duh oca, koji mu govori da se mora vratiti u kraljevstvo, poraziti Scara te zauzeti mjesto na tronu. Prihvaćajući “hakuna matata” filozofiju, zajedno sa svojim komičnim prijateljima, Simba kreće uzeti ono što mu pripada.
   Film je osvojio tri Zlatna globusa – za najbolji film (komediju ili mjuzikl), glazbu te pjesmu “Can you feel the love tonight”, a također se okitio i s dva Oscara za pjesmu “Can you feel the love tonight” i najbolji score Hanza Zimmera. Nakon nevjerojatnog uspjeha doživio je još dva dijela, no prvi će zauvijek ostati zapisan kao kralj kino blagajni i najveća animirana avantura našeg vremena.

Režija: Roger Allers, Rob Minkoff

Žanr: Animirana avantura

Glasovi: Zvonimir Zoričić, Ivan Štrulić, Rakan Rushaidat, Pia Humski, Silvija Pleše, Dijana Bolančan

Scenarij: Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton

Producenti: Meinolf Hartung

Trajanje: 1h 28min

Skip to content