Ljetno kino 2021

Ljetno kino 2021

Srijeda, 7. 7. 2021. u 21 sat – Mia i bijeli lav: IMDB  Trailer

Mia, 11 godišnja djevojčica sa roditeljima seli iz Londona u Afriku gdje upoznaje nevjerojatnog novog prijatelja – bijelog lava Charlija. Tijekom odrastanja, Mia i lav Charlie postaju nerazdvojni prijatelji ali ga njezin otac odluči prodati lovcima kao trofej. Kako bi spasila Charlija, Mia odluči s njim pobjeći.

Originalni naslov: Mia and the White Lion
Trajanje: 98 min
Žanr: avantura, obiteljski
Redatelj: Gilles de Maistre
Glumci: Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton
Scenarij: Prune de Maistre, William Davies
Producent: Jacques Perrin

Srijeda, 14. 7. 2021. u 21 sat – Potpuni stranci: IMDB  Trailer

Sedmero dugogodišnjih prijatelja, oženjenih i razvedenih, okuplja se na večeri. Počelo je kao igra s odlukom da na stol stave mobitele i međusobno podijele sadržaj svih poruka, e-pošte i telefonskih poziva koji im pristignu. A kad se počinju razotkrivati mnoge tajne, postaje jasno da se i ne poznaju baš tako dobro kako se činilo…
Film je bio zapažen na talijanskim i međunarodnim filmski festivalima s nominacijama i nagradama u kategorijama najbolji film/komedija, scenarij, glumac, pjesma itd.

Originalni naslov: Perfetti sconosciuti
Trajanje: 96 min
Žanr: komedija, drama
Redatelj: Paoli Genovese
Glumci: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher
Scenarij: Paolo Genovese, Paolo Costella, Rolando Ravello
Producent: Marco Belardi

Srijeda, 21. 7. 2021. u 21 sat – Pčelica Maja: IMDB  Trailer

Znatiželjna pčelica Maja i njezin prijatelj Pavo spašavaju košnicu od pohlepne kraljičine savjetnice i okončavaju dugotrajno neprijateljstvo između pčela i stršljena. Mlađahna pčelica Maja nemirnog je duha i ne želi prihvatiti pravila košnice. Jedno od tih pravila je da se ne smije vjerovati stršljenima koji žive izvan livade. Kada netko ukrade Matičnu mliječ prva sumnja pada na stršljene i Maju kao njihovu saveznicu. Nitko ne vjeruje da je Maja nevina i ne želi joj pomoći osim njenog najboljeg prijatelja Pave. Nakon velike i uzbudljive avanture do košnice stršljena, Maja i Pavo pronalaze pravog kradljivca i dvoje prijatelja se ponovno sprijateljuju s ostalim stanovnicima bogatog kraljevstva.

Originalni naslov: Maya the Bee Movie
Trajanje: 86 min
Žanr: animirani, komedija, avantura
Redatelj: Alexs Stadermann, Simon Pickard
Glasovi: Dunja Fajdić, Hrvoje Perc, Lucija Barišić, Matija Prskalo, Dinko, Vujević, Amar Bukvić,
Doris Pinčić Rogoznica, Mladen Vasary, Danijel Dizdar, Željko Pervan
Scenarij: Fin Edquist, Marcus Sauermann
Producent: Thorsten Wegener

Srijeda, 28. 7. 2021. u 21 sat – Francuskinje: IMDB  Trailer

Pariz. Prvih 28 dana proljeća. 11 žena. Majke, poslovne žene, djevojke, ljubavnice, supruge… Sve predstavljaju lice današnje žene: kompleksnost, radost, eksplozivnost, drskost, nepredvidivost… Ukratko, paradoksalnost, potpunu dezorijentiranost, definitivno puno života, jednostavno… ženu!

Originalni naslov: Sous les jupes des filles
Trajanje: 116 min
Žanr: komedija, drama, ljubavni
Redatelj: Audrey Dana
Glumci: Isabelle Adjani, Alice Belaïdi, Laetitia Casta, Audrey Dana, Julie Ferrier, Audrey Fleurot, Marina Hands, Géraldine Nakache, Vanessa Paradis, Alice Taglioni, Sylvie Testud
Scenarij: Audrey Dana, Raphaëlle Desplechin
Producent: Marc Missonnier, Olivier Delbosc

Srijeda, 4. 8. 2021. u 21 sat – Glavni kuhar: IMDB  Trailer

Carl Casper je glavni kuhar u uglednom restoranu u Los Angelesu. Jednoga dana iznenada odluči dati otkaz jer u svojoj kuharskoj kreativnosti ne želi popustiti nametljivom vlasniku restorana i trenutno se nađe u situaciji – što dalje? Odlazi u Miami, gdje zajedno sa bivšom ženom, prijateljem i sinom otvori pokretnu kuhinju. Na cesti se Carl polako vraća svojim korijenima, te se u njemu ponovno probudi strast do kuhinje i volje do života. Film je bio prikazan na ovogodišnjem Pulskom festivalu.

Originalni naslov: Chef
Trajanje: 115 min
Žanr: komedija
Redatelj: Jon Favreau
Glumci: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Emjay Anthony, Sofía Vergara
Scenarij: Jon Favreau
Producent: Sergei Bespalov

Srijeda, 11. 8. 2021. u 20 sati – Ljepotica i zvijer: IMDB  Trailer

Osim zbog priče koja je prepričavana nekoliko puta, animirani film ostat će zapisan u povijesti i kao prvi animirani koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Oscar u konkurenciji najboljeg igranog filma 1991. godine.

Bella je mlada djevojka koja se spletom okolnosti nađe u dvorcu princa pretvorenog u zvijer. Uz pomoć osoblja dvorca koje je pretvoreno u kućanske predmete i namještaj, Belle uči najvažniju od svih lekcija: prava ljepota dolazi iznutra.

Originalni naslov: Beauty and the Beast
Trajanje: 96 min
Žanr: animirani, obiteljski, fantazija
Redatelj: Gary Trousdale, Kirk Wise
Glasovi: Renata Sabljak, Ivan Glowatzky, Đani Stipaničev, Aleksandar Cvjetković, Mirela Brekalo, Denis Grabarić, Zoran Gogić, Pero Juričić
Scenarij: Linda Woolverton
Producent: Howard Ashman

Srijeda, 18. 8. 2021. u 20 sati – Moj tata kobasica: IMDB  Trailer

Otac 11-godišnje Zoé postaje nezadovoljan svojim poslom bankara i odlučuje napustiti karijeru kako bi postao glumac. Njegova supruga, izvršna direktorica u tvornici čokolade, zabrinuta je zbog njegovih planova, ali Zoé je odlučna pomoći ocu da uspije u velikoj životnoj promjeni… Glavnog lika tumači poznati belgijski glumac Johan Heldenbergh, zapamćen po ulozi u filmu Alabama Monroe.

Originalni naslov: Mijn vader is een saucisse (My dad is a sausage)
Trajanje: 80 min
Žanr: obiteljska komedija
Redatelj: Anouk Fortunier
Uloge: Johan Heldenbergh, Serge-Henri Valcke, Eva van der Gucht, Hilde De Baerdemaeker
Scenarij: Jean-Claude Van Rijckeghem
Producent: Dries Phlypo, Jean-Claude Van Rijckeghem

Skip to content