Ljetno Kino 2024

Ljetno kino 2024

Ljetna pozornica Društveno-kulturnog centra Daruvar!
ULAZ BESPLATAN!

O filmovima...

TARZAN (SAD, 1999. g.) animirana avanturistička komedija

SRIJEDA, 17.7.2024. u 21 h
(Za sve uzraste)

Režija:Chris Buck i Kevin Lima
Trajanje: 1h 28m

Animirana priča o slavnom i neustrašivom junaku džungle kojeg je podigla majmunica. Tarzan je američki animirani pustolovni film iz 1999. godine u produkciji Walt Disney Feature Animation za Walt Disney Pictures. 37. Disneyjev animirani igrani film, deseti i posljednji  objavljen tijekom Disneyjeve renesanse ere, temelji se na priči iz 1912., autora Edgara Ricea Burroughsa, što je prva animirana ekranizacija verzija te priče.
Od brojnih nagrada koje je film osvojio svakako treba izdvojiti Oscara za najbolju originalnu pjesmu (“You’ll Be in My Heart” Phila Collinsa).

Trailer
IMDB

 

MOJ MAČAK RU (Francuska, 2023.)  avanturistička obiteljska drama
(Mon chat et moi, la grand aventure de Rrou)

SRIJEDA, 24.7.2024. u 21 h
(Uz pratnju odraslih)

Režija: Guillaume Maidatchevsky
Trajanje: 1h 23m

Rrou je živahan i znatiželjan mačić koji otkriva život na pariškim krovovima. Njegova se sudbina mijenja kada ga desetogodišnja djevojčica Clémence usvoji i odvede u svoju ladanjsku kuću u srcu planina. Tada počinje nevjerojatna pustolovina za Clémence i Rroua, koji će odrastati zajedno, ukrstiti puteve s tajanstvenom Madeleine, sprijateljiti se s bijelom mačkicom Câline i živjeti prekrasnu priču koja će ih zauvijek promijeniti. Iako prvenstveno namijenjen djeci, film kvalitetnom kinematografijom, glumačkim izvedbama te temama odrastanja, obitelji i slobode zaintrigirat će i odraslu publiku.

Trailer
IMDB

 

MOJ PRIJATELJ ROBOT (Španjolska, 2023.) animirana obiteljska drama
(Mi Amigo Robot)

SRIJEDA, 31. 7. 2024. u 21 h
(Za sve uzraste)

Režija: Pablo Berger
Trajanje: 1h 43min

Dirljiv animirani film o prijateljstvu, jednako zanimljiv i djeci i roditeljima! Priča prati razvoj neobičnog prijateljstva između psa irobota, koje se praćeno brojnim avanturama i dobrom glazbom u imaginarnom New Yorku 80-ih jednog dana iznenada prekida.  Film je dobio više nagrada, među kojima je ona Europske filmske Akademije  za najbolji animirani film te je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Trailer
IMDB

 

VALDOVA PRIČA (Španjolska, 2022.) obiteljska komedija
(Llenos de gracia)

SRIJEDA, 7. 8. 2024. u 21 h
(Za sve uzraste)

Režija: Roberto Bueso
Trajanje: 1h 49min

Godina je 1994., ljeto. Sve su oči uprte u zelene nogometne terene. U jeku euforije koja prati Svjetsko nogometno prvenstvo, u internat za djecu bez obitelji smješten u srcu Španjolske stiže jedna posve neobična časna sestra – sestra Marina. Dječaci ju dočekuju uz hrpu nepodopština (“lavovi u zoološkom vrtu”, kako ih Marina naziva); kradu namirnice iz trgovina u susjedstvu, tuku se s lokalnim klincima i izluđuju njihove roditelje. No, usprkos tome i neizvjesnoj budućnosti internata kojem prijeti zatvaranje, Marina ima ideju koja će promijeniti sve: želi osnovati nogometnu momčad. Uz pregršt humora i šarma, film pripovijeda o zajedništvu, potrebi za domom i novim prilikama na temelju inspirativnih stvarnih događaja iz djetinjstva nekadašnjeg nogometaša Real Madrida, Osasune i Espanyola, Valda Lopesa.

Trailer
IMDB

 

PLAVI KAFTAN (Francuska/Maroko/Belgija/Danska, 2022.) romantična drama
(Le bleu du caftan)

SRIJEDA, 14. 8. 2024. u 21 h
(Za uzrast 15+)

Režija: Maryam Touzani
Trajanje: 2h 2min

Halim i Mina vode trgovinu tradicionalnih kaftana u  jednoj od najstarijih medina u Maroku. Da bi mogli držati korak sa zahtjevima izbirljivih kupaca,  angažiraju Youssefa. Talentirani šegrt pokazuje zavidnu predanost u učenju umijeća vezenja i krojenja kojima ga podučava Halim, a Mina polako uviđa koliko je njezin suprug dirnut mladićevom prisutnošću. Plavi kaftan je prigušena komorna drama o neizrečenoj napetosti između triju glavnih likova.

Trailer
IMDB

 

ROCK ‘N’ ROLL SCHOOL (SAD, 2003.) glazbena komedija
(School of Rock)

SRIJEDA, 21. 8. 2024. u 21 h
(Za uzrast 12+)

Režija: Richard Linklater
Trajanje: 1h 49min

Obiteljsko- glazbena komedija kao odličan uvod u Daruvar Rock City festival o probisvijetu koji igrom slučaja postaje uzorni pedagog, makar malo neobičnih metoda, te klincima koji je predah od drila svoje ugledne škole pronađu u provjerenom odušku – rock’n’rollu. Naime škola ih već u dobi od desetak godina priprema za svijet visokog biznisa.

Trailer
IMDB

Skip to content