Pjesme DarFest-a 2021 Online!

Pjesme DarFest-a 2021 Online!

Ovdje možete glasati za svoje favorite!

Devin Juraj – Trajat će

   Devin Juraj rođen je 2000. Godine u Puli od majke Hrvatice i oca Kanađanina, pa se odmah može reći da su mu engleski i hrvatski materinji jezici.
Nakon završene srednje škole odlučuje upisati Akademiju za izvedbene umjetnosti (Performing Arts) u Brightonu , Engleska.
   2020. godine Devin izdaje tri svoje kantautorske pjesme “Mami Mami”, “Nikada” i “Toxic Love” u kojima potpisuje i tekst i glazbu. 2021. u suradnji s Markom Tomasovićem i Aleksandrom Valenčićem izdaje dvije pjesme (Trajat će, Lakše ću preboljeti) s kojima postiže u kratkom roku mnoštvo pregleda i proboj na radijskim postajama. “Trajat će” nije ostala nezamijećena s obzirom da je Devin dobio izuzetne recenzije od nekoliko glazbenih portala. “Domani” je lagani ljetni hit u kojem prevladava plesni ritam uz par intrigantnih melodijskih fraza, a koje su opet u sinergiji s riječima. Ovdje Devin potpisuje i tekst i glazbu. Kada bi se pitalo u kojem žanru Devin ide ne bi mogli odgovoriti.
   Dugogodišnje profesionalno iskustvo u plesu dovelo ga je do pozornice Eurosonga, kao jednog od četiriju plesača hrvatske predstavnice 2021. godine. Plesom se bavi od svoje 12. godine s kojim postiže nevjerojatne rezultate, mnogo osvojenih prvih mjesta na plesnim natjecanjima kao i diploma. Svi ti postignuti uspjesi karakteriziraju ga kao iznimno talentiranog plesača. 2016. godine nastupa na hrvatskom televizijskom talent showu “Supertalent” gdje stiže do samog finala. Upravo je taj show probudio u njemu još veću želju za nastupima te Devin tada postaje članom čak dvije profesionalne plesne skupine s kojima nastupa diljem Hrvatske. Uz live nastupe, dobiva i prilike kao plesač u raznim video spotovima kako hrvatskih tako i stranih izvođača.
   Tijekom ljeta 2021. Devin u pratnji DJ i dugogodišnjeg prijatelja nastupa uživo po gradovima istarskog poluotoka. Iste godine postaje članom Hrvatske glazbene unije. Za Devina se može reći da je umjetnik u pravom smislu te riječi; pjeva, pleše, glumi, a kako bi njegov aranžer rekao: on živi svaku riječ i svaki dio vlastite pjesme!

Andrea Jolene – Ljubav u troje

   Andrea Anđić, nadimka Jolene, rođena je 13. 9. 1995. u Lahnstein-u (Njemačka).
Završila je srednju frizersku školu u Orašju (BiH), a živi u Domaljevcu (BiH). Trenutno radi u kladionici i bavi se glazbom. Kao dijete se natjecala na raznim dječijim festivalima i osvajala nagrade, a bila je i član crkvenog i školskog zbora. Donedavno je bila glavni vokal u rock band-u Fair Play iz Slavonskog Broda. Nakon 3-4 godine napustila je band i odlučila se osamostaliti. Izdala je svoj prvi singl “Dostojanstveno”, koji je jako dobro prihvaćen od strane publike, a potom je objavila i drugi singl “Ljubav u troje”. Ta joj je pjesma, iako je nedavno ugledala svjetlost dana, otvorila mnoga vrata bitna za njenu pjevačku karijeru i izrazito je ponosna na nju. Ima savršen tim (M. Tomasović i N. Korpar) s kojima obožava surađivati.

Dorotea Prosnik – Ako zvijezda padne

   Dorotea Prosnik ima 16 godina. Pohađa treći razred III. gimnazije u Zagrebu te paralelno i 1. razred srednje glazbene škole Elly Bašić. S pjevanjem je počela kao trogodišnja djevojčica u Dječjem zboru Kikići kod prof Maje Rogić. U zboru je dobila priliku nastupati na mnogo javnih nastupa i krenula je na međunarodne festivale. Do danas je nastupala na nekoliko stotina javnih nastupa te je osvajala mnoge nagrade na međunarodnim natjecanjima. Na ovogodišnjem Malom Mefu u Čakovcu je osvojila Grand prix festivala s pjesmom o gradu Vukovaru. Snimila je i prvu ne-dječju solo pjesmu naziva “Ako zvijezda padne” koja već postiže veliki uspjeh i broji preko 100 000 pregleda na Youtubeu. Emitira se u eterima radija te je na festivalu Angel voice u Beogradu, na natjecanju za najbolju novu pjesmu, osvojila prvo mjesto u kategoriji The new teen song, nagradu za najbolji tekst festivala te nagradu izvrsnosti. Gostovala je u mnogim radijskim emisijama te u Dobro jutro, Hrvatska.

Alen Vogrinec – Pet godina

   Alen Vogrinec je rođen 22. 12. 1987, dolazi iz Slovenije iz malog grada Kočevje. Njegov glazbeni put je počeo već od malih nogu. Njegov prvi nastup široj publici je počeo 2010 godine u showu “SLOVENIJA IMA TALENT”. U tom showu je došao do finala. Godine 2019, Alen prima 1. nagradu na festivalu “Melodije hrvatskog juga” Opuzen. Sada, u već 2021 godini, iza Alena je puno koncerata i pjesama. Sudjelovao je sa puno slovenskih i hrvatskih izvođača, isto tako i sa puno autora i producenata. Zadnjih dvije godine uspješno surađuje s producentom Marinom Seko i autoricom stihova Gordanom Seko iz grupe Banana. A u tim se sad pridružio mladi i talentirani tesktopisac iz Rijeke, Tomislav Ponjević. Kako sam Alen kaže, “Zabavna glazba mi je u srcu”.

Robert Ficker – Hvala ti, more

   Robert Ficker dolazi iz Slovenije. Po struci je medicinski brat u kliničkom centru u Ljubljani – Ortopedska klinika. Glazbom se bavi deset godina i do sada je snimio preko 40 svojih autorskih pjesama. Nastupao je na mnogobrojnim festivalima širom Hrvatske i Slovenije i primio nekoliko nagrada. U svojoj glazbenoj karieri je sudjelovao s mnogim poznatim pjevačima, autorima, producentima kao što su: Alen Slavica, Zdravko Škender, Jadranski maestrali, Daniel Popović, Aleš Zibelnik, Josip Pokupec, Alex Volasko, Rusko Richie, Jasmin Stavros, Doris Dragović…
   Njegov najveći hit je pjesma “Pogreška” i pjesma “Tija san te jubit” s klapom Jadranski Maestrali. Ove godine će se na Darfestu predstaviti s baladom “Hvala ti, more”. To je predivna pjesma koja govori o ljubavi prema moru… Za pjesmu “Hvala ti, more” snimljen je i videospot na otoku Cresu.
Pored glazbe vodi i emisiju “Pjesmom te zovem” na Jabuka TV s voditeljicom Tihanom Gjurašin.

Roko – Ostao sam sam

   Roko – Rok Kemperle dolazi iz Slovenije. Po obrazovanju je tiskar, a glazba ga prati još od tinejdžerskih dana, kada se prvenstveno bavio plesom. Između ostalog, prije nekoliko godina nastupio je u nedjeljnoj emisiji Super pop sa Stojanom Auerom. Uvijek je pjevao za svoju dušu i naravno za sve koji su ga voljeli slušati. Nedavno su mu se ipak počeli ostvarivati ​​snovi kada je upoznao glazbenog producenta Josipa Pokupca i snimio svoj prvijenac “Ostao sam sam” s kojim će se predstaviti na Darfest festivalu zabavne glazbe. U budućnosti želi snimiti još mnogo pjesama.

Lana Lovreković – Dalje plešeš sam

   Dvadesetogodišnja Varaždinka Lana Lovreković trenutno je studentica prve godine Sveučilišta u Zadru, smjer Kultura i turizam. Glazbom se bavi praktički od vrtićkih dana. Završila je i osnovnu glazbenu školu, smjer gitara. Pjevala je pod mentorstvom Sofije Cingule i Zdenke Knapić, a pjevala je i u dva varaždinska benda – Romantix i The Fakin Lajsne. U srednjoj Gospodarskoj školi sudjelovala je kao pjevač i u Theaterspiele i Max sucht die Superstar, gdje je pjevala na njemačkom jeziku. Odlična je studentica i svestrana djevojka. U nepunih godinu dana je objavila dvije pjesme i dva spota, prošle godine spot za pjesmu “Bivša” koji je na YouTubeu pregledan više od četvrt milijuna puta i s kojom je 2020. sudjelovala na DarFestu te bila 4. prema glasovima publike te ovog proljeća (2021.) novu pjesmu i spot “Dalje plešeš sam”. Obje pjesme je radila ista ekipa, Marko Tomasović – glazba, Nevia Korpar – tekst, Aleksandar Valenčić – aranžman, Marija Tadić – spot i Ana Borić kao izvršni producent. Druga pjesma je izašla pod diskografskom kućom Menart.

Zvonimir Pjesnik – Ja sa pjesmom liječim svoju bol

   Zvonimir Lešić je rođen 9. 4. 1983. u Vinkovcima, a dolazi iz malog slavonskog sela te sada živi u Zagrebu. Pjesnik je, tekstopisac, autor i glazbenik. Pisanjem se bavi od svoje 16. godine. Do sada je objavio dvije zbirke pjesama, “Ljubav na dar” 2006. godine te “Pejzaž, Ljubav i Duh” 2009 godine. Ozbiljnijim pisanjem počinje 2014. godine. Osim što piše pjesme i tekstove, do sada je snimio svojih šest autorskih glazbenih djela i stavio ih u “HDS ZAMP” bazu autora u Zagrebu. Nastupao je na “Raspjevanoj Podravini 2018.” s prvom autorskom skladbom “Julija”. Također je nastupao i na TV emisijama i u klubovima. Sada piše tekstove, kratke priče, a i stvara skladbe.

Tajana Keder – Još jednom prije sna

   Tajana Keder ima 25 godina. Iz Lepoglave je. Glazba je njezina želja i san od malena, iako je život htio drugačije. Snimila je svoju prvu pjesmu pod nazivom “Još jednom prije sna”. Iako ima svega dva nastupa na raspjevanoj Lepoglavi te nema glazbene škole, pjeva od svoje 5. godine. U slobodno vrijeme se bavi poljoprivredom i radi s traktorima na polju te je majka jednogodišnjeg sina. Iako nema puno vremena između posla i obitelji, ponekad voli svirati harmoniku svojoj obitelji i svojem srcu.

Ivo Jurić – Osvoji svijet

   Ivo Jurić je rođen 18. 1. 1990. u Mostaru. Magistar je prava po struci. Glazbenu karijeru započinje izdavanjem prve autorske pjesme “Pučine snova” 2012. godine. U narednim godinama izdao je niz singlova, nakon čega su slijedile brojne gaže širom naše regije i Europe. Svirajući kao one-man-band u manjim i većim dvoranama, pubovima, clubovima, velikim cruiserima, predstavio se brojnoj publici. 2015. godine s pjesmom “Balada za prijatelja” na Mostarskom festivalu zabavne glazbe osvaja Nagradu za najbolju izvedbu. Nakon 13 godina glazbenog iskustva i brojnih suradnji sa drugim glazbenicima (Nikša Bratoš, Ana Rucner, Ivica Brnas Fudo, Dragan Brnas…) dogodila se suradnja s Markom Tomasovićem koja je rezultirala novim singlom “Vatre u nama” koji broji preko 240 000 pregleda na Youtube-u te je bila hit dana na mnogim radio postajama u Hrvatskoj. Ova pjesma mu ujedno donosi i prvi diskografski ugovor sa izdavačkom kućom Menart.
   Nekoliko mjeseci poslije te pjesme, izlazi najnoviji singl “Osvoji svijet” koji u mjesec dana broji skoro 200 000 pregleda na youtube-u, preko 500 puštanja na radio postajama širom regije, hit tjedna na najpopularnijem makedonskom radiju Bubamara i 5. najizvođenija pjesma u 8. mjesecu u Makedoniji.

Kornelije Nelly Kožarec – Zauvijek

   Kornelije Kožarec dolazi iz Samobora. Bavi se ozbiljnije glazbom od svoje 18. godine. U slobodno vrijeme piše pjesme i radi aranžmane, svira gitaru i pomalo klavir i piše pjesme u različitim stilovima glazbe te je do sada izdao 2 albuma u diskografskoj kući Only Records.

Zoran Cilenšek – Pisma tvog mornara

   Zoran Cilenšek je glazbenik koji se glazbom počeo baviti 1989. godine, a 1990. snimio je debitantski album “Slovenec sem” u suradnji s Božidarom Wolfand-Wolfom (grupa Rendezvous). Album je bio iznimno uspješan, prodan u 25.000 primjeraka i osvojio srebrno izdanje. Samo godinu dana kasnije, 1991., Zoran je snimio album “Špela” koji je prodan u gotovo 20.000 primjeraka. Na stvaranju albuma “Špela” sa Zoranom su surađivali Gianni Rijavec, Zdravko Toplak, Tone Košmrl i Janez Hvale. Zoran Cilenšek se 2005. preselio u Toronto, Kanada, gdje je radio za slovensku radio postaju. Zbog velike čežnje za domom, 2012. godine vratio se u Litiju, svoj rodni grad i u suradnji s Ivanom Sivecom stvorio pjesmu “Sedam dugih godina”. Pjesmu “Sloveniju nosim u srcu” snimio je 2018. godine u suradnji s Janezom Hvaletom.

Bane Jovanović – Budan sanjam

   Bane Jovanović je kantautor iz Niša koji se puna dva desetljeća bavi zabavnom i pop glazbom. Po zanimnju je profesor matematike, dok mu je glazba velika ljubav i hobi još iz gimnazijskih dana. Radi u osnovnoj školi ”Car Konstantin” u Nišu i Gimnaziji u Beloj Palanci. Prvi demo snimak napravio je davne 1994. godine, a ozbiljnije korake u glazbenim vodama pravi 1998. godine, nastupom na festivalu zabavne muzike u Štipu. Drugi veliki nastup je bio 2000. godine na festivalu “Beogradsko proleće” u Domu sindikata s kompozicijom “Kad poželim”. Uslijedili su festivali: Sunflower u Zrenjaninu 2005., Fezam u Šapcu 2011., 2014. i 2016. godine i Majsko ljeto u Beogradu 2018. godine. Početkom 2017. godine izlazi njegov retrospektivni CD ”Zbog tebe postojim” na kojem se nalaze pjesme nastale u periodu od 1998. do 2008. godine. 13. ožujka 2019. godine Banetu je uručena balkanska nagrada, BALKAN AWARDS 2019., za kantautora godine zabavne i pop muzike. U prosincu 2019. godine pjesma “Te noći kakva si bila” osvaja PRVI OSKAR SRBIJE za pop pjesmu godine. 12. rujna 2020. godine na 18. festivalu “Zlatni glasovi” u Surčinu Banetova pjesma “Godina je od kad te nema” dobiva 3 nagrade. Samo desetak dana kasnije na festivalu “Majsko leto” u Zemunu, pjesma “Devojka iz snova” osvaja 2. nagradu po ocjeni stručnog žirija za najbolju pop pjesmu. Zahvaljujući svim ovim uspjesima, Bane Jovanović dobiva uvjet da ponovo bude nominiran za “BEOGRADSKOG POBEDNIKA 2020.” u kategoriji zabavna i pop muzika, kojeg dobiva 5. studenog. U 2021. godini očekujemo Banetov novi album.

Saša Đurđević – Budi jak

   Saša Đurđević samostalni je tekstopisac, producent i kantautor, već duže vrijeme prisutan na hrvatskoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Sam piše sve svoje tekstove te uglazbljuje svoje pjesme, a potom ih snima u svom studiju koji se u počecima sastojao od kućnog računala, da bi kroz godine i nadogradnje u znanju i opremi dostigao konkurentnu kvalitetu zvuka. Također je ostvario i nekoliko uspješnih suradnji s drugim mladim pjevačima u usponu za koje piše tekstove i glazbu te je nešto od njegovih uradaka konstantno prisutno u eterima hrvatskih radio postaja i CMC Tv. Saša stvara, te pjeva gotovo sve vrste glazbe, no najviše pop, hip hop i R&B glazbu. Od 2015 godine do danas živi u Waterford City u Irskoj, no još uvijek je, iz sjene, prisutan i na Hrvatskoj kao i regionalnoj sceni.

Boris Krivec – Nek je tebi

   Boris Krivec je rođen u Splitu, a glazbom se bavi od svoje 7. godine. Godinama svira i pjeva u glazbenim sastavima. Osnovni instrument na kojem svira je klavijatura, a uz nju još nekoliko instrumenata; gitara, harmonika, mandolina, bas… Osim sviranja u sastavima, Boris piše glazbu, stihove i aranžmane za sebe i druge pjevače, kako za one nepoznate, tako i za poznata imena na hr. glazbenoj sceni. Za aranžman i produkciju je dobio i prestižnu nagradu Porin 2014. godine radeći na albumu ˝Morska svitanja˝ od pokojnog Vinka Coce. Svoj prvi samostalni CD album izdaje u izdavačkoj kući Croatia Records 2014. godine pod nazivom ˝Kako te naći˝. Osim popularne glazbe, skladao je i radio godinama aranžmane za duhovnu glazbu te pjesme za djecu. Kao pjevač, skladatelj ili aranžer nastupao je na puno festivala popularne glazbe, a rado se odazivao i nastupao na mnogim dobrotvornim koncertima

Tim Kuzma – Ljubavna vibracija

   Tim Kuzma ima 18 godina i dolazi iz mjesta Tišina u Sloveniji. Voli muziku od malena te već ima pjesmu ”Fešta na moru” gdje ima 45.000 pregleda na You Tube-u. Vole ga slušati mladi i to se poznaje po energiji na pozornici. Počeo se profesionalno baviti glazbom 2020. godine. Zbog pandemije tada nije mogao imati koncerte, no sad ih ima sve više i više. Tim polazi srednju medicinsku školu, ali, kako sam kaže, glazba mu više znači kao škola.

Alen Tarabarić – Čuvam ceste tvoje

   Alen Tarabarić je rođen u Splitu, a u Njemačkoj živi već 50 godina. U Hrvatskoj je dosad izdao dva albuma na kojem su radili mahom poznati skladatelji i producenti Tomislav Mrduljaš, pokojni Remi Kazinoti, Zdenko Runjić, Joško Banov, Nenad Ninčević, Stipica Kalogjera i Hrvoje Hegedušić, Željko Šparmajer, Boris Krivec. Pjeva na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku. U Hrvatskoj je nastupao na brojnim festivalima. Spomenimo tek neke od njih poput nastupa na Splitskom festivalu 1991.godine s pjesmom “Bog je svjedok moje ljubavi”, 1992 godine s pjesmom “A sad plači Mare”, 1993. godine s pjesmom “Rodna Dalmacijo”. Dobitnik je nagrade “Tomislav Ivčić” za domoljubniju pjesmu na splitskom festivalu 1994. godine s pjesmom “U vrtu raste suza”. Tijekom Domovinskog rata je snimio pjesmu “Hrvatski bojovnici” koja je često puštana u programu hrvatske televizije i radio stanica za poginule bojovnike Domovinskog rata.

Petar Černov – Križ

   Petar Šlat Černov rođen je 14. 9. 1984. u Ogulinu. Dolazi iz jednog malog mjesta Moravice, nedaleko od Delnica u Gorskom Kotaru. Njegovo poetsko stvaralaštvo datira od 2007. godine probudivši se jednog jutra željeći se poetično izražavati, iako je u školskim danima nije pretjerano volio. 2015. počinje njegov poetski “izlet” objavivši svoju pjesmu “Melem na ranu” u međunarodnoj zbirci “More na dlanu” i tada sve počinje. 2016. izdaje i samostalnu zbirku “Zaspao na javi”. Dvaput je sudjelovao na međunarodnom sajmu knjige u Beogradu gdje je stajao uz bok renomiranim književnicima. “Mladoženja” je njegov prvi roman, istoimene trilogije gdje pomiče granice balkanske književnosti i probija sve tabue. Izdan je, i također promoviran, na sajmu 2017. godine. 2018 izdaje drugu zbirku pod nazivom “Nevinost”. 2019. godine počinje sa pripremama svog prvog studijskog albuma kojeg planira izdati pred kraj 2020. godine. Nižu se singlovi “Protiv Svijeta”, “Šok soba”, “Oči boje Jantara”, “Zločin i kazna”…Za sebe kaže da je vesela osoba koja pozitivno gleda na svijet.

Trixy – Ista stvar

   Zagrebački bend Trixy osnovan je u proljeće 2020. Stalni članovi benda su Sonja Burić – vokal, Ninoslav Herceg – bubnjevi, udaraljke i Mladen Klarić – akustična gitara te sve stalniji magic bas Dubravko Jantolek. Njih troje rado prihvaćaju suradnju s ostalim kolegama glazbenicima, bilo da je to za potrebe snimanja ili pak za nastupe u živo. Osim do sada objavljenih pjesama, u pripremi su i nove, kao i snimanje novih spotova. Možete ih pratiti na njihovom YouTube kanalu, Trixy, Band, Zagreb.

Erik Balija – U zvizdanu lita

   Erik Balija je rođen 13. 2. 1983. u Puli. Od 1997. do danas redovito svira na terasama, rođendanima, svadbama, za razne prigode i u raznim kombinacijama s drugim glazenicima. Imao je priliku i čast nastupiti s mnogim glazbenicima kao što su Oliver Dragojević, Vinko Coce, Jasna Zlokić, Gibonni, Danijela Martinović, Vesna Pisarović, Đani Stipaničev, Toni Cetinski, Tedi Spalato, a uspješno je surađivao s Radom Šerbedžijom, Vlatkom Stefanvovskim, Brunom Krajcarom, grupom Anelidi, škotskom grupom The Foo Birds, klapom Pinguentum, te klapom Boškarin. Već neko vrijeme priprema paralelno dva CD-a, jedan na hrvatskom, a jedan na talijanskom jeziku. Osim glazbe, u slobodno vrijeme ima nekoliko hobija: bavi se pravima i integracijom osoba s invaliditetom, aktivan je član udruge osoba s cerebralnom paralizom, u ne tako dalekoj prošlosti sudjelujvao je na umjetničkim radionicama gdje je slikao i izrađivao keramiku, te je rekreativni član bočarskog kluba osoba s invaliditetom “Istrijana”.

4You – Slučajno

Grupa djeluje od 2019. Izdali su već dvije autorske pjesme “Još je volim” i “Slučajno”. Prvi sastav banda je bio sastavljen od četvero iskusnik glazbenika.
Prvi sastav:
Andrej Bajić Šarkezi – glavni vokal i klavijature
Tomaž Štrucl – gitara i prateći vokal
Vlado Meško – Bubnjevi i prateći vokal
Danilo Horvat – bas gitara i prateći vokal
Zbog bolesti ih je krajem 2019. napustio Danilo Horvat, a na njegovo mjesto je došao Varaždinac Vjekoslav Risek. U početku 2021. su Vlado i Vjekoslav odlučili da neće više svirati.
Aktualni sastav banda:
Andrej Bajić Šarkezi – klavijature i vokal
Iris Horvat – vokal
Lisandro Šarkezi – bubnjevi
Tomaž Štrucl – gitara
Danilo Horvat – bas gitara.
Sviraju diljem Slovenije, Austrije i Njemačke.

Aledory – Božić u nama

   Aledory je hrvatski duo zabavne i moderne duhovne glazbe. Čine ga braća Alen i Dorian Škrobonja, školovani riječki glazbenici i kantautori. Svoju uspješnu karijeru započeli su davne 1998. godine ljetnim gažama po Kvarneru. Od tada do danas, svojim su pjesmama i koncertima obišli cijelu Hrvatsku, a često nastupaju i u Sloveniji, Slovačkoj i Češkoj. Dobitnici su brojnih festivalskih i drugih glazbenih nagrada i priznanja. U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri, surađivali su sa eminentnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva, te pisali i skladali pjesme za mnoge druge izvođače. Izdali su nekoliko nosača zvuka, a posljednji „Zatancajmo za jubav“ objavljen je 2018. godine u izdanju diskografske kuće Menart.

Skip to content