Radovi zamjene kino platna 2021

Radovi zamjene kino platna 2021

     U tijeku je četvrta faza prilagodbe pozornice za kazališne predstave. Do sada smo, u prvoj fazi, zamijenili pod pozornice (škripave daske od običnog brodskog poda nadomještene su 5 cm debelim specijalnim daskama od skandinavskog bora, namijenjenim za te svrhe).
    U drugoj fazi je otvoren strop iznad pozornice te su između nosivih armiranobetonskih greda ubačeni masivni metalni nosači, na koje su se u trećoj fazi montirale četiri motorizirane scenografske i rasvjetne rampe. U ovoj, aktualnoj fazi je skinuto staro kino platno i trenutno se demontira gipskartonski zid i masivna metalna konstrukcija na kojoj je zid bio motiran (u priloženim slikama).
    Naručeno je novo silver rolo kino platno još većih dimenzija od starog koje će trebati dopremiti, unijeti i montirati na stropne nosače otprilike na mjestu starog platna. Novo rolo platno, će se dakle, moći srolati u kućište na stropu te ćemo time dobiti veću dubinu pozornice za kazališne predstave. Srebrni sloj novog platna bolje će iskoristiti svjetlo projektorske lampe, te ćemo sa manje snage moći postići svjetliju sliku. Posebno će biti zahtjevna organizacija transporta novog platna: drvenu kutiju dugu 14 metara tešku oko tone, trebat će viljuškarima spustiti sa šlepera na barem troja transportna kolica te preko glavnog gradskog trga kroz glavni ulaz u dvoranu transportirati do pozornice te podići na istu.
    Nakon fiksiranja iznad pozornice električari će trebati spojiti napajanje motora i komande za spuštanje i dizanje platna na pozornici i u projekcijskoj kabini. Tek tada će moći doći kino tehničar koji će prilagoditi i namjestiti projekciju novom platnu. Iako u ugovoru stoji da je rok završetka ove faze radova predviđen do kraja srpnja, nadamo se početku kino projekcija i ranije. Za utjehu, tijekom srpnja će jednom tjedno biti ljetno kino (najvjerojatnije ispred dvorca). Za potpuno dovršenje projekta prilagodbe pozornice za scenska događanja potrebno je u narednim fazama postaviti još pet motoriziranih scenografskih i rasvjetnih rampi te ih opremiti novim reflektorima i ostalim uređajima.
   Tada ćemo moći u našu dvoranu dovesti i zahtjevnija scenska događanja koja do sada nismo mogli zbog skučenog prostora i ograničene tehnike, a našoj vjernoj publici omogućiti još bolji doživljaj i uživanje u umjetničkim izvedbama.
Radujemo se novim susretima!
 
 
 
Skip to content