Rendez-vous au cinema 2021

Rendez-vous au cinema 2021

 

PET. 17. 09. SUB. 25. 09. SUB. 02. 10. SUB. 09. 10.

18:00

18:00

18:00

18:00

Put na sjever

(Petak, 17. 9. u 18 sati)

Trailer

   Petnaestogodišnja Saša kći je bogatih aristokratskih roditelja u Rusiji krajem 19. stoljeća. Sanja o dalekom sjeveru i oplakuje sudbinu svog djeda Oloukina, istaknutog znanstvenika i polarnog istraživača koji se još nije vratio sa svoje posljednje ekspedicije, na kojoj je pokušao osvojiti Sjeverni pol. Oloukin je svoju misiju istraživača predao Saši, ali njezini roditelji, koji su joj već počeli dogovarati vjenčanje, to nikako ne odobravaju. I tako Sasha odlučuje prkositi svojoj sudbini, bježi od kuće i odlučna je u namjeri da pronađe djeda … čak i ako stigne na Sjeverni pol.

Izvorni naziv: Tout en haut du monde
Žanr: Animirana avanturistička drama
Režija: Rémi Chayé
Glasovi: Christa Théret, Féodor Atkine, Thomas Sagols, Antony Hickling, Audrey Sablé, Rémi Caillebot, Juliette Degenne
Scenarij: Claire Paoletti, Patricia Valeix, Fabrice de Costil
Producenti: Claus Toksvig Kjaer, Ron Dyens
Trajanje: 1h 21min

 

Sutra

(Subota, 25. 9. u 18 sati)

   Bjelosvjetski dokumentarac više fokusiran na rješenja nego na probleme, SUTRA daje sveobuhvatan pogled na načine na koje aktivisti, organizatori i građani pokušavaju svijet učiniti boljim, zelenijim i održivijim.
   Prikazivanje rješenja, pripovijedanje pozitivne priče… To je možda najbolji način da se riješe ekološke, ekonomske i socijalne krize koje su pogodile naše zemlje. Nakon što je poseban brifing za časopis “Nature” objavio moguće izumiranje jednog dijela čovječanstva prije kraja 21. stoljeća, Cyril Dion i Melanie Laurent, zajedno s četveročlanim timom, proveli su istragu u deset različitih zemalja da dokuče što bi moglo dovesti do te katastrofe i, prije svega, kako je izbjeći. Na tom putovanju susreli su pionire koji ponovno izumljuju poljoprivredu, energiju, ekonomiju, demokraciju i obrazovanje. Pridruživši se konkretnim i pozitivnim akcijama koje se već provode, počeli su shvaćati kakav bi mogao biti svijet sutrašnjice.

Izvorni naziv: Demain
Žanr: Dokumentarni film
Režija: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Uloge: Cyril Dion, Mélanie Laurent, Vandana Shiva, Olivier De Schutter, Thierry Salomon
Scenarij: Cyril Dion
Producenti: Bruno Levy
Trajanje: 1h 58min

 

8 žena

(Subota, 2. 10. u 18 sati)

   Veliki hit francuske kinematografije, uzbudljiva, napeta i neizvjesna kriminalistička priča koju je u francuskim kinima vidjelo preko 4.000.000 gledatelja…
   Jednog jutra bogati tvorničar Marcel je pronađen mrtav s ranom od noža. Osam žena iz njegovog života su moguće ubojice. Njegova žena Gaby /Catherine Deneuve), kćerka Suzon (Virginie Ledoyen), punica Mamy (Danielle Darrieux), šogorica Augustine (Isabelle Huppert), sestra Pierette (Fanny Ardant), kuharica Chanel (Firmine Richard) i sluškinja Louise (Emmanuelle Beart). Kuća je zametena snijegom, telefonske linije su u kvaru, a jedna od njih sigurno je počinila zločin. Potraga za ubojicom se pretvara u uzajamno sumnjičenje koje otkriva mnoge tajne njihovih života.

Izvorni naziv: 8 femmes
Žanr: Kriminalistički, komedija, mjuzikl
Režija: François Ozon
Uloge: Danielle Darrieux, Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart
Scenarij: François Ozon, Robert Thomas, Marina de Van
Producenti: Marc Missonnier, Olivier Delbosc
Trajanje: 1h 51min

 

Ludi Pierrot

(Subota, 9. 10. u 18 sati)

   Pierrot (J-P. Belmondo) bježi od dosadna života i krene na put iz Pariza prema Mediteranu. U bijegu mu se pridružuje Marianne (A. Karina), privlačna mlada žena koju proganjaju gangsteri… I u ovom filmu redatelj Jean-Luc Godard varira omiljenu temu o izgubljenosti pojedinca u suvremenom svijetu, o beznađu i neizbježnu samouništenju. “Ludi Pierrot” nominiran je 1965. za Zlatnog lava u Veneciji, a J.-P. Belmondo nominiran je za BAFTA-u u kategoriji najbolji strani glumac.

Izvorni naziv: Pierrot le fou
Žanr: Kriminalistički, komedija
Režija: Jean-Luc Godard
Uloge: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Samuel Fuller, Jean-Pierre Léaud, Pascal Aubier
Scenarij: Jean-Luc Godard, Rémo Forlani
Producenti: Georges de Beauregard
Trajanje: 1h 50min

Skip to content