Rendez-vous au cinéma 2022

Rendez-vous au cinéma 2022

Opširnije o filmu:

Jesenski Rendezvous au cinema – program francuskog filma u Kino mreži!


Cijena karte: 15 kuna

19. listopada u 18 sati – Slavna invazija medvjeda na Siciliju (2019), animirana obiteljska avantura s titlovima

Animirani film u kojem će uživati svi uzrasti, a u kojem pratimo fantastičnu priču susreta i suživota medvjeda i ljudi. Ova fantastična priča započinje u davna vremena dok su medvjedi još lutali planinama Sicilije. Kada lovci otmu medvjedića Tonia, sina kralja medvjeda Léoncea, ovaj u nakani da vrati svoga sina i osigura blagostanje svojem narodu, krene u borbu protiv ljudi. Uz moćnu medvjeđu vojsku i pomoć čarobnjaka iz bitke izađe kao pobjednik, ali nažalost uskoro shvati da medvjedi ne mogu živjeti u zemlji ljudi. Redatelj filma slavni je talijanski ilustrator i stripaš Lorenzo Mattotti, a nadahnuće za ovaj animirani film pronašao je u istoimenoj priči Dina Buzzatija. Film za sve one koji vole legende i avanture.

Režija: Lorenzo Mattotti
Scenarist: Thomas Bidegain, Dino Buzzati, Lorenzo Mattotti, Jean-Luc Fromental
Uloge: Leïla Bekhti, Thomas Bidegain, Jean-Claude Carrière, Arthur Dupont, Thierry Hancisse, Beppe Chierici
Produkcija: Prima Linea Productions, France 3 Cinéma, Pathé, Indigo Film, Rai Cinema

19. listopada u 20 sati – Ghost Song (2021), pseudo-dokumentarni glazbeni film

   Novi pseudo-dokumentarni film francuskog glumca i redatelja Nicolasa Peduzzija svojevrsni je portret Houstona uoči prijetnje uragana Harveyja koji se zlokobno primiče gradu gledan očima troje protagonista ne toliko suprotstavljenih životnim navikama, koliko okruženjem iz kojeg potječu: Alex (poznatija kao OMB Bloodbath), nekadašnja članica bande i sadašnja reperica – čiji je svojevremeni mentor bio od strane policije ubijeni George Floyd – dolazi iz četvrti Third Ward pretežno naseljene Afroamerikancima, dok su Will i Nate pogubljeni stanovnici bogataških četvrti koji na ulicama svojih hudova upražnjavaju sklonost narkoticima i hip-hop glazbi.

Režija: Nicolas Peduzzi
Scenarist: Léon Chatiliez, Nicolas Peduzzi, Aude Thuries
Uloge: Léon Chatiliez, Nicolas Peduzzi, Aude Thuries
Produkcija: Gogogo Films

20. listopada u 18 sati – Baš me briga (2021), komična drama

   Stalni život u pokretu, najsigurniji je način nesuočavanja s realnošću, stoji na početku jedne filmske kritike. Ove se riječi odnose na lik Cassandre (Adèle Exarchopoulos), stjuardese na aviokompaniji koja svoje putnike privlači jeftinim cijenama leta. Što to znači u njezinom profesionalnom angažmanu, odnosi se na čitav set zaduženja koji se nalaze u opisu posla: šarmiranje neprijatnih gostiju i stvaranje ugodne atmosfere tijekom leta, vođenje brige o pridržavanju sigurnosnih propisa, serviranje obroka, povećanje prodaje dutyfree artikala i ispraćanje svakog gosta s najtoplijim osmijehom koji nečije samopouzdanje može zamisliti. Cassandra u tom smislu ne vidi problem jer život kojim je okružena ionako ne nudi ljudima svojstvenu empatiju, koliko mogućnost za napredovanjem. Pa ipak, stalna izmjena lokacija i partnera ispostavlja se kao nadoknada za potisnutu obiteljsku tragediju.

Režija: Julie Lecoustre, Emmanuel Marre
Scenarist: Mariette Désert, Julie Lecoustre, Emmanuel Marre
Uloge: Adèle Exarchopoulos, Alexandre Perrier, Mara Taquin
Produkcija: Wrong Men North, Kidam

21. listopada u 18 sati – Uslast (2021), komična povijesna drama

   Francuska, godine 1789. Manceron (Grégory Gadebois), sin krčmara, gastronomski je znalac koji svoje umijeće svakodnevno servira pred vojvodu od Chamforta (Benjamin Lavernhe), što je, svakako, jedan od komfornijih oblika služenja plemstvu. No, ne i bezbrižan jer dobro se jelo uvijek može proglasiti lošim, a glavni kuhar naći u nevolji. I upravo to je razlog zbog kojeg se Manceron, u pratnji prosvjetiteljski nastrojenog sina Benjamina (Lorenzo Lefèbvre), vraća u zapuštenu očevu krčmu. Ono što je pak ponio sa sobom, a to je kulinarsko umijeće, kao i pojava pronicljive neznanke Louise (Isabelle Carré), ubrzo će straćaru od usputnog i rijetko posjećivanog svratišta koje nudi samo nužno učiniti omiljenom gostionicom s bogatom ponudom jela za svakog namjernika, odnosno onim što danas nazivamo restoranom.

Režija: Éric Besnard
Scenarist: Éric Besnard, Nicolas Boukhrief
Uloge: Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe
Produkcija: GNord-Ouest Films, SND Groupe M6

Skip to content