Tečaj bračne žudnje (Kurz manželské touhy)

Tečaj bračne žudnje (Kurz manželské touhy)

Komedija, drama ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ 1h 30min ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ 12+

SRI. 28. 06.

20:00

Opširnije o filmu:

FILM IMA HRVATSKE TITLOVE!

   Parovi željni povratka strasti i želje u partnerstvo dolaze na tečaj ambicioznog terapeuta za parove g. Mazla (Vojta Kotek), koji razvija teoriju da partnerska sreća ovisi o maksimalnoj bliskosti oba partnera, psihičkoj i fizičkoj. Ali vrlo čvrst zagrljaj lako se može pretvoriti u davljenje, davljenje u gušenje, terapija u želju za ubojstvom. Pogotovo kad se napetost gomila godinama. Helena (Lenka Vlasáková) se toliko dugo suočava s prijekorima svog supruga (Stanislav Majer) da ga ne pritiska previše, sve dok ga jednom ne zagrli prejako. Je li to učinila namjerno? Ili samo podsvjesno? Ili je to bila nesretna slučajnost? U početku to možda ni sama ne zna. Može li netko slučajno držati nečiju arteriju tri minute u vrućem zagrljaju? I tko je tu kriv? Helena? Sama žrtva? Ili samo glupa metoda grljenja? Oko simpatične junakinje steže se omča, sraz svijeta partnerskih odnosa s logičnom istraživačkom mašinerijom zvuči komično, ali možda neće ispasti dobro za junakinju. Možda samo kad bi se doznalo da su i kriminalci samo ljudi… Idiotu koji ga je tražio nitko neće vratiti onaj iskonski život, ali to vide ostala četiri para koji su ovdje prvotno došli učvrstiti svoj brak. Možda će shvatiti da održavanje prostora, slobode i kisika može paradoksalno značiti biti bliži jedni drugima. I čeznite za sobom.

Projekcija je dio manifestacije Dani češke kulture koju organiziraju Savez Čeha u RH i Češka beseda Daruvar, a cijela manfestacija je financirana sredstvima Savjeta za nacionalne manjine posredstvom SDaveza Čeha u RH i Grada Daruvara.
Ulaznica je 3 eura i ima hrvatske titlove.

Režija: Radek Bajgar

Žanr: Komedija, drama

Uloge: Vojtěch Kotek, Jiří Bartoška, Lenka Vlasáková, Stanislav Majer, Jana Plodková, Radek Holub, Ivana Uhlířová, Šárka Krausová, Ondřej Bauer

Scenarij: Radek Bajgar, Mirka Zlatníková 

Producenti: Petr Erben

Trajanje: 1h 30min

Skip to content