Zátopek

Zátopek

Biografija, drama‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ 2h 11min ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ Nema dobnog ograničenja

ČET. 27. 10. PET. 28. 10. SUB. 29. 10. NED. 30. 10.

--:--

--:--

--:--

17:45

Opširnije o filmu:

   Narativni film redatelja Davida Ondříčeka, posvećen ne samo sportu, već i životnoj priči jednog od najvećih svjetskih sportaša svih vremena, četverostrukog olimpijskog prvaka Emila Zátopeka. Priča o pobjedama u ljubavi i sportu, za koje je prije svega potrebno veliko srce.

   Radnja filma Zátopek počinje u burnoj 1968. godini. Australski rekorder Ron Clarke upravo je, unatoč očekivanjima, prokockao svoju posljednju priliku za olimpijsku medalju kada je doživio ozbiljan medicinski kolaps tijekom ključne utrke. Nakon toga zapada u sumnje o smislu vlastite karijere. Na kraju odlučuje upoznati legendarnog trkača Emila Zátopeka, kojemu se od početka neizmjerno divi. Radnja intervjua Rona Clarka s Emilom Zátopekom retrospektivno nas vraća u ključne trenutke u njihovim sportskim i privatnim životima. Zajedno se spaja u kompleksan portret čovjeka koji ne gubi zamah ni nakon što završi njegova posljednja utrka i može se boriti ne samo na atletskoj stazi. Priča o preobrazbi boležljivog dječaka u čovjeka koji je na Olimpijskim igrama 1952. godine osvojio tri zlatne medalje i pritom postigao svjetske rekorde u svim tim disciplinama postala je legenda o nesalomljivoj snazi ​​volje koja i danas nadahnjuje tisuće sportaša diljem svijeta. No, film Zátopek također je priča o sudbonosnom susretu i životnoj ljubavi dvoje ljudi koju nisu mogli prekinuti ni sportski ni životni gubici.

Film je nastao uz osobnu podršku gđe Dane Zátopkove, olimpijske pobjednice i žene uz koju je ovaj fenomenalni sportaš proveo cijeli život.

 

Režija: David Ondříček

Žanr: Biografija, drama

Uloge: Václav Neužil ml., Martha Issová, James Frecheville, Robert Mikluš, Jiří Šimek, Milan Mikulčík, Peter Nádašdi, Štěpán Kozub, Vojtěch Fülep

Scenarij: David Ondříček, Alice Nellis, Jan P. Muchow

Producenti: David Ondříček, Kryštof Mucha

Trajanje: 2h 11min

Skip to content