Kazališna matineja subotom: Doktor od životinjica

Kazališna matineja subotom: Doktor od životinjica

   Kazališna matineja subotom zamišljena je kao projekt koji će obogatiti, proširiti i upotpuniti kazališno-umjetnički i, općenito, kulturni život grada Daruvara i okolnih mjesta. Cilj je bio  pozicionirati grad Daruvar kao grad koji posebno njeguje kazališnu umjetnost za djecu i mjesto koje prepoznaje potrebu svojih najmlađih sugrađana za kazalište, a time i za kulturu uopće.

   U 2023. godini ugostili smo osam predstava namijenjenih za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi. Uz predstave nudile su se i mogućnosti razgovora, analize predstava s glumcima i redateljima, s djecom- posjetiteljima. Tako je projekt dobio jednu snažnu odgojnu komponentu.

   Dobra vijest je da su kvalitete projekta prepoznate pa ćemo u dječjim predstavama moći uživati i u ovoj godini, i to besplatno, u sklopu većeg projekta “Mala škola kulture” gdje će biti i filmova, plesa te radionica. Kazališne predstave će se i dalje igrati jednu subotu u mjesecu u 11 sati s pauzom za vrijeme ljetnih školskih praznika jer su učenici i polaznici vrtića tada odsutni pa se  može očekivati manja posjećenost, te u rujnu- jer je tada Mali festival kazališta – Maska koja u tom mjesecu nudi svoje kazališne predstave. Projekt se do sada financirao sredstvima Grada Daruvara, a nadalje, do kraja 2024. će biti pod pokroviteljstvom Zaklade za djecu Hrvatske i ulaznice se neće naplaćivati! Provodi ga Pučko otvoreno učilište Daruvar s Gradom kao partnerom.

SUB. 20. 03.

11:00

Doktor od životinjica

Nakon petnaest godina uspješnog djelovanja i igranja svojih predstava za odrasle u Zagrebu, te diljem Hrvatske i Europe, Teatar Gavran je pokrenuo i svoju dječju scenu.

   Prva predstava će biti lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica”, čiji je autor Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu, poznati lektirni pisac za mlade, te hrvatski kandidat za Nagradu ANDERSEN za 2016. godinu, najznačajniju svjetsku nagradu za dječju književnost.

   Redatelj i kreator lutaka za ovu predstavu je Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva, dok će uz njega lutke animirati i diplomirani glumci-lutkari Luka Bjelica i Borna Galinović. Dramaturg na ovoj predstavi je Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Glazbu i stihove je napisala Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije.Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec, oblikovatelj tona: Neven Zebić.

   Priča ovog igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna, te primjerena djeci od 3 do 7 godina. U ordinaciji šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat papagaj, pomoći će psu i mačku da savladaju svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo.

   U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima.

 

Redatelj i kreator lutaka: Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva
Lutke animiraju i diplomirani glumci – lutkari: Luka Bjelica i Borna Galinović.
Dramaturg: Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.
Glazba i stihovi: Hana Huljić, magistrica glazbene teorije i kompozicije.
Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec
Oblikovatelj tona: Neven Zebić.

Ulaz na predstavu je slobodan, nije potrebna prethodna najava dolaska.

Skip to content