Kazališna matineja subotom: Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka

Kazališna matineja subotom – Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka

   Kazališna matineja subotom zamišljena je kao projekt koji će obogatiti, proširiti i upotpuniti kazališno-umjetnički i, općenito, kulturni život grada Daruvara i okolnih mjesta. Cilj je pozicionirati grad Daruvar kao grad koji posebno njeguje kazališnu umjetnost za djecu i mjesto koje prepoznaje
potrebu svojih najmlađih sugrađana za kazalište, a time i za kulturu uopće.

   U godini dana ugostit ćemo osam predstava namijenjenih za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi. Uz predstave nudit će se i mogućnost razgovora, analize predstava s glumcima i redateljima, s djecom-posjetiteljima. Tako će projekt imati jednu snažnu odgojnu komponentu.

   Predstave će se igrati jednom mjesečno, subotom u 11.00 sati: u siječnju, veljači, ožujku, travnju i svibnju te u listopadu, studenom i prosincu. Predstave se ne bi igrale za vrijeme ljetnih školskih praznika jer su učenici i polaznici vrtića na praznicima te se može očekivati manja posjećenost i u rujnu jer je tada Mali festival kazališta – Maska koja u tom mjesecu nudi svoje kazališne predstave. Projekt se financira sredstvima Grada Daruvara, a provodi ga POU Daruvar.

SUB. 20. 05.

11:00

Teatar Poco Loco

Uzrast: 2+

Tekst: Teatar Poco Loco
Režija: Renata Carola Gatica
Igraju: Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Maja Katić / Elena Brumini (vokali); Ivana Đula / Krunoslav Kobeščak (udaraljke); Davorka Horvat / Frederic Lanz (harmonika, cahon, gitara); Vera Pfaff / Vladimir Novak (truba)

   Riječ je o jedinstvenom projektu na trenutačnom repertoaru dječjih kazališta. Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, vuk, tri praščića, vještica (arhetip iz gotovo svih bajki), Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama.

   Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pripovjedanja, pjevanja, plesa i glazbe u živo, djeca upoznaju svaki od navedenih likova iz priča. Kroz stihove djeca tako uče o emptiji, razumijevanju i moralnim vrijednostima koje svaki lik usvaja kroz pojedinu pjesmu. Kroz to ih vode “pripovjedačice”, tj. vokalistice, igrajući svaki od tih likova i uvodeći djecu u svaku pjesmu.

   Svaki element koncerta promišljeno je osmišljen kako bi pozvao djecu na interakciju. Postoje točno određeni dijelovi u kojima je predviđeno da djeca ponavljaju jednostavnu melodiju, koreografiju, odgovaraju na pitanja, zaključuju rješenja zagonetki, oponašaju životinje, izvode ritam pljeskanjem rukama i sl.

Poanta koncerta je i poticanje čitanja kod najmlađih, kao temelja za poticanje mašte i kreativno izražavanje.

Projekt je i vizualno atraktivan zahvaljujući raskošnim kostimima argentinske umjetnice Florencie Troisi, što pridonosi stvaranju prava male kazališne glazbene čarolije.

TRAJANJE: 45 minuta

Cijena ulaznice: 3 Eura
Kupnja na dan predstave na kino blagajni.

Skip to content