Kazališna matineja subotom: Botaničari

Kazališna matineja subotom: Botaničari

   Kazališna matineja subotom zamišljena je kao projekt koji će obogatiti, proširiti i upotpuniti kazališno-umjetnički i, općenito, kulturni život grada Daruvara i okolnih mjesta. Cilj je bio  pozicionirati grad Daruvar kao grad koji posebno njeguje kazališnu umjetnost za djecu i mjesto koje prepoznaje potrebu svojih najmlađih sugrađana za kazalište, a time i za kulturu uopće.

   U 2023. godini ugostili smo osam predstava namijenjenih za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi. Uz predstave nudile su se i mogućnosti razgovora, analize predstava s glumcima i redateljima, s djecom- posjetiteljima. Tako je projekt dobio jednu snažnu odgojnu komponentu.

   Dobra vijest je da su kvalitete projekta prepoznate pa ćemo u dječjim predstavama moći uživati i u ovoj godini, i to besplatno, u sklopu većeg projekta “Mala škola kulture” gdje će biti i filmova, plesa te radionica. Kazališne predstave će se i dalje igrati jednu subotu u mjesecu u 11 sati s pauzom za vrijeme ljetnih školskih praznika jer su učenici i polaznici vrtića tada odsutni pa se  može očekivati manja posjećenost, te u rujnu- jer je tada Mali festival kazališta – Maska koja u tom mjesecu nudi svoje kazališne predstave. Projekt se do sada financirao sredstvima Grada Daruvara, a nadalje, do kraja 2024. će biti pod pokroviteljstvom Zaklade za djecu Hrvatske i ulaznice se neće naplaćivati! Provodi ga Pučko otvoreno učilište Daruvar s Gradom kao partnerom.

SUB. 18. 05.

11:00

Teatar To Go: Botaničari

   Pronalaskom sjemenki drevne biljke imena Maximus Botanicus, botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko kreću u misiju spašavanja zemaljske kugle od ekološke katastrofe i sigurne propasti. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Tek u suradnji s publikom naši junaci pronalaze rješenja i to u recikliranju, prenamjeni i sortiranju otpada kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju tako bitne biljke. Ključ avanture je pronaći vlastiti način kako očuvati okoliš. Stoga bacimo se u potragu!
 

Autor i redatelj: Goran Smoljanović
Dramaturgija: Marta Maria Mekovec de Carvalho Pokupić
Igraju: Ivan Pokupić i Goran Smoljanović
Glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šereg
Kostimografija: Selena Gazda
Izvršni producent: Ana Šimić
Vizualni identitet i oblikovanje: Marin Seleš
Trajanje: 45 min
Dob: 4+

Ulaz na predstavu je slobodan, nije potrebna prethodna najava dolaska.

Skip to content