Prvo pretkazanje

Prvo pretkazanje

Horor‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ 2h ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ 15+

ČET. 04. 04. PET. 05. 04. SUB. 06. 04. NED. 07. 04.

--:--

21:00

21:00

20:00

Opširnije o filmu:

   Pripremite se za putovanje u ponor! 20th Century Studios donosi psihološki horor “Prvo pretkazanje“, prequel horora Pretkazanje iz 1976. godine. Horor prati uznemirujuću priču mlade Amerikanke poslane u Rim kako bi posvetila svoj život Crkvi. No, ono što je dočeka je neobjašnjivo zlo koje dovodi u pitanje njezinu vjeru i otkriva zavjeru koja želi izazvati ponovno rođenje utjelovljenog zla.

   Originalni film redatelja Richarda Donnera, u kojem su igrali Gregory Peck i Lee Remick, priča je o paru u čiji život, nakon tragičnog gubitka novorođenog djeteta, dolazi novo dijete – dječak Damien Thorn. Nakon niza misterioznih događaja i nasilnih smrti bliskih obitelji Thorn, Robert i Katherine saznaju da je dječak kojim je Robert u tajnosti zamijenio vlastito dijete zapravo Antikrist. Danas, skoro 50 godina kasnije 20th Century studio donosi scenarij koji opisuje šta je sve prethodilo toj poznatoj priči. U fokusu je mlada Amerikanka koja je poslana u Rim, kako bi započela život u službi crkve. Stvari izmiču kontroli, nailazi na tamu pod čijim utjecajem dovodi u sumnju vlastitu vjeru, a zavjera koju razotkriva ima za cilj rađanje utjelovljenja zla.

Režija: Arkasha Stevenson

Žanr: Horor

Uloge: Nell Tiger Free, Bill Nighy, Ralph Ineson, Sônia Braga, Tawfeek Barhom, Andrea Arcangeli, Maria Caballero, Mia McGovern Zaini, Mario Opinato

Scenarij: Arkasha Stevenson

Producenti: David S. Goyer, Keith Levine

Trajanje: 2h

Skip to content